Tisztán két keréken

Tevékenységek

Tevékenységünkben alapvetően szenvedélybeteg és/vagy hajléktalan személyek élethelyzetét, életvezetését segítjük időszakos és állandó programjaink által. Időszakos programok elsődlegesen a pályázati lehetőségekhez és a külső támogatásokhoz igazodik, míg állandó programunkban a foglalkoztatás és a mentálhigiénés terápia áll középpontban.

 

BRINGAMOSÓ és GYORSSZERVIZ

Egyedülállóként 2012. májusában kezdte meg működését a BRINGAMOSÓ és GYORSSZERVIZ (1064 Budapest, Izabella u. 48.), ami a kerékpárhasználók felé nyújt egyedi szolgáltatásokat (ezekről bővebben a bringamosó menüpontban, ill. a bringamoso.hu oldalon olvashat). 

Műhelyünk sajátossága, hogy a lakossági szolgáltatás mellett adományozási tevékenységet végez, azaz a részünkre felajánlott kerékpárokat felújítjuk, értékesítjük, ill. továbbítjuk rászorulókat segítő szervezeteknek.

 

TÁMOP 5.3.3. "Visszamegyek valahogy a kályhához"

2012 szeptemberében kezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az ESZI Újpalotai Családsegítő Szolgálattal és a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal együttműködve az utcán élő hajléktalan személyek rehabilitációját magvalósító programunk. A teljes program részeként szervezetünk az egyéni szükségletek figyelembe vétele mellett pl. fizikai állapotjavítást, lakhatást, étkeztetést, foglalkoztatást, egyéni és csoportos mentálhigiénés gondozást biztosít az utcán élő hajléktalan személyek életvitelének alakítása, élhetőbb körülmények megteremtése és fenntartása érdekében. 

 

Félutas Otthon

2006. év közepére megvalósult és elkezdte működését a 30m²-es, komfortos lakásban és lakókörnyezetben lévő Félutas Otthonunk, amely egyidejűleg két szenvedélybeteg és/vagy hajléktalan személy kedvezményes lakhatását teszi lehetővé, az életvezetést segítő, támogató szociális munkával.

 

Adománykezelés

A társaságunkhoz beérkező adományokat részben a működtetett és az előkészületben lévő programjaink megvalósításához és részben a rászorulóknak történő továbbításához hasznosítjuk.

 

Program a hajléktalan személyek foglalkoztatásáért

A pályázat a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésében 2009. augusztus 1. és 2010. december 31. között hajléktalan személyek munkaképessé válását, munkakeresését, munkába állását segítette pl. tréningek, tanácsadás, ügyintézés, lakhatás biztosításával, ill. munkaviszony keretében 5 fő foglalkoztatását végzezte a Szobi utcai hajléktalanellátó intézmény és a Nyugati téri aluljáró takarítása, rendben tartása és egy Népkonyha üzemeltetése érdekében.

 

Szenvedélybetegséget megelőző ifjúsági klub

Pályázati forrásból és a Zuglói Polgármesteri Hivatal közreműködésével szabadidős tevékenységek szervezésére, előkészületére, terápiás foglalkoztatásra és emberi problémák mentálhigiénés kezelésére kaptunk támogatást.A program lezárult.

 

HEFOP 2.3.2

Megvalósítóként működtünk közre a Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatának megvalósításában, amely program is hajléktalan személyek rehabilitációját, munkavállalását segítette.

 

Lakhatási program

A támogatással hajléktalan személyek lakhatását segítettük, ami a közterületi és intézményi életvitelből történő kilépést támogatta.